När ska man inte göra dermapen behandling?

|13/09, 2023

Det finns vissa situationer och tillstånd när det inte är lämpligt att genomgå en Dermapen-behandling. Det är viktigt att konsultera en erfaren hudvårdsspecialist eller en läkare innan du överväger behandlingen för att bedöma om det är säkert och lämpligt för dig. Här är några exempel på när man bör undvika Dermapen-behandling:

  1. Aktiv hudinfektion: Om du har en aktiv hudinfektion, såsom herpes, impetigo eller en svampinfektion, bör du undvika Dermapen-behandling tills infektionen har läkt helt. Att behandla en infekterad hud kan sprida infektionen och orsaka komplikationer.

  2. Akneutbrott: Om du har en aktiv akneutbrott med öppna sår och pustler bör behandlingen skjutas upp tills utbrottet har läkt. Dermapen kan användas för att behandla akneärr när aknen är under kontroll.

  3. Hudsjukdomar: Personer med vissa hudsjukdomar, såsom psoriasis eller eksem, kan behöva undvika Dermapen-behandling eller vara extra försiktiga eftersom proceduren kan förvärra deras tillstånd.

  4. Graviditet och amning: Det finns begränsad information om säkerheten för Dermapen-behandlingar under graviditet och amning, och det rekommenderas vanligtvis att avstå från behandlingen under dessa perioder för att undvika eventuella risker för fostret eller barnet.

  5. Blodstörningar och blodproblemen: Om du lider av blödningsstörningar eller tar blodförtunnande mediciner, kan Dermapen-behandlingar öka risken för blödning och blåmärken. Det är viktigt att konsultera din läkare om du har sådana medicinska tillstånd.

  6. Öppna sår eller sårskador: Om du har öppna sår, nyligen utförda kirurgiska ingrepp eller skador på det område som ska behandlas, bör du vänta tills såren har läkt helt innan du genomgår Dermapen-behandling.

  7. Allergier och hudkänslighet: Om du har känt allergier mot några av de ämnen eller produkter som används under behandlingen, bör du informera din hudvårdsspecialist i förväg för att undvika eventuella allergiska reaktioner.

Ditt bästa tillvägagångssätt är att konsultera en kvalificerad hudvårdsspecialist eller läkare som kan bedöma din hud och medicinska historia för att avgöra om Dermapen-behandlingen är lämplig för dig. Att vara ärlig om din hälsa och eventuella medicinska tillstånd är avgörande för att säkerställa din säkerhet och att uppnå önskade resultat.