Microneedling med dermapen

|29/05, 2022

Microneedling är en kosmetisk procedur som används för att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. Den utförs vanligtvis av en professionell hudterapeut eller dermatolog, men det finns också hemmaenheter tillgängliga för mindre intensiva behandlingar.

Här är en beskrivning av hur microneedling vanligtvis utförs:

 1. Förberedelse: Innan behandlingen påbörjas rengörs och desinficeras huden noggrant för att minimera risken för infektion. En bedövande kräm kan appliceras på huden för att minska obehag och smärta under proceduren, särskilt om nålar med längre längd används.

 2. Microneedling: Under själva behandlingen används en enhet som har tunna nålar på en rulle eller en pennliknande apparat. Dessa nålar penetrerar huden i olika djup, beroende på behandlingsmålet och hudens tillstånd. Nålarna skapar mikroskopiska små kanaler eller skador i huden.

 3. Stimulering av hudens naturliga läkningsprocess: De små kanalerna som skapas under microneedling stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess. Detta leder till ökad produktion av kollagen och elastin, vilka är viktiga komponenter för en fast och ungdomlig hud. Kollagen och elastin är ansvariga för hudens fasthet och elasticitet.

 4. Applicering av behandlingssubstanser (valfritt): Efter microneedling kan hudvårdsprodukter eller serum med aktiva ingredienser appliceras på huden. De små kanalerna som skapats gör att dessa produkter kan tränga djupare ner i huden och ge bättre resultat.

 5. Eftervård: Efter microneedling kan huden vara rodnad och öm i några dagar. Det är viktigt att undvika exponering för starkt solljus och använda solskyddsfaktor för att skydda den behandlade huden. Eftervårdsråd varierar beroende på din hudtyp och behandlingens intensitet och bör följas noggrant.

Microneedling kan användas för att behandla flera hudproblem, inklusive ärr, rynkor, fina linjer, akneärr, pigmentfläckar och för att förbättra hudens textur och ton. Resultaten varierar beroende på individens hud och behandlingsområde, och flera sessioner kan krävas för att uppnå önskade resultat.


Resultat av Microneedling:


 • Förbättrad hudtextur: Microneedling kan hjälpa till att minska uppenbara ojämnheter i hudtexturen, inklusive ärr, fina linjer och rynkor. Detta leder till en jämnare och mjukare hud.

 • Ökad kollagenproduktion: Microneedling främjar produktionen av kollagen, ett viktigt protein som ger huden dess elasticitet och fasthet. Detta kan hjälpa till att ge huden ett ungdomligare utseende.

 • Minskat utseende av ärr: Microneedling kan vara effektivt för att minska utseendet av ärr från akne eller andra hudskador. Genom att stimulera ny celltillväxt och kollagenproduktion kan ärr bli mindre synliga.

 • Minskat utseende av pigmentfläckar: Microneedling kan bidra till att minska utseendet av hyperpigmentering eller solskador genom att främja en jämnare fördelning av melanin i huden.

 • Förbättrad absorbering av hudvårdsprodukter: Efter microneedling kan huden vara mer mottaglig för hudvårdsprodukter eftersom de kan tränga djupare ner i huden. Detta kan förbättra effekten av de produkter du använder.

 • Förminskade porer: Microneedling kan minska storleken på porer genom att strama upp huden och förbättra dess struktur.

 • Förbättrad hudens lyster: Eftersom microneedling främjar cellförnyelse kan det resultera i en sundare och mer strålande hud.

 • Förbättrad hudton: Personer som lider av ojämn hudton, som rodnad eller missfärgning, kan märka en förbättring av hudens jämnhet efter microneedling.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Köp Handgjorda personliga armband gjord i Sverige


www.yabstorenordic.com


 www.yabstorenordic.com

Handgjorda personliga armband


www.yabstorenordic.com