Finns det risker med Microneedling?

|13/09, 2023

Ja, precis som med många medicinska och estetiska procedurer finns det vissa risker och potentiella biverkningar som är förknippade med användningen av Dermapen eller mikronålsbehandlingar. Det är viktigt att vara medveten om dessa risker innan du överväger en behandling. Här är några av de potentiella riskerna med Dermapen:

  1. Infektioner: Om utrustningen inte är korrekt steriliserad eller om eftervård inte följs noggrant kan det uppstå infektioner i behandlingsområdet. Det är därför viktigt att välja en auktoriserad och kvalificerad hudvårdsspecialist som följer strikta hygienrutiner.

  2. Rodnad och svullnad: Det är vanligt att uppleva tillfällig rodnad och svullnad efter en Dermapen-behandling, men detta bör normalt avta inom några dagar. I vissa fall kan dock svullnad och rodnad vara mer uttalade.

  3. Smärta och obehag: Under behandlingen kan du känna obehag eller smärta, särskilt om du har låg smärttolerans. De flesta specialister använder en bedövande kräm före proceduren för att minimera obehaget.

  4. Utslag och klåda: Vissa personer kan uppleva utslag och klåda efter behandlingen, men detta bör normalt försvinna inom några dagar.

  5. Hyperpigmentering eller hypo­pigmentering: I sällsynta fall kan Dermapen-behandlingar leda till förändringar i hudens pigment, vilket kan resultera i mörkare eller ljusare fläckar. Detta är vanligare hos personer med mörkare hudtoner.

  6. Överkänslighet eller allergiska reaktioner: Det är möjligt att vara överkänslig mot någon av de produkter som används före eller efter Dermapen-behandlingen, vilket kan leda till allergiska reaktioner.

  7. Långvariga eller permanenta biverkningar: Även om de flesta biverkningar av Dermapen-behandlingar är temporära, finns det en liten risk för att vissa biverkningar kan vara långvariga eller permanenta.


Lär dig mer om microneedling med denna kurs:

https://www.skonhetsverige.se/microneedling-bb-glow/microneedling-bb-glow-utbildning-onlinehttps://www.skonhetsverige.se/microneedling-bb-glow/dr-pen-m8-dermapen