Microneedling hår

|5/03, 2023

Microneedling på huvudet är en behandling som syftar till att främja hårväxt och förbättra hårets allmänna hälsa genom att stimulera hårsäckarna och öka blodcirkulationen i hårbotten. Processen innebär att små nålar penetrerar hudens yta på huvudet.

När microneedling utförs på huvudet används exempelvis Dr pen M8 med små nålar. Dessa nålar kan variera i längd beroende på behandlingsområdet och den önskade effekten. Nålar av längre längd kan användas för att säkerställa att de når tillräckligt djupt in i hårbotten för att stimulera hårsäckarna effektivt.

Fördelarna med microneedling på huvudet inkluderar:

  1. Främjande av hårväxt: Microneedling kan stimulera hårsäckarna och främja tillväxten av nya hårstrån.

  2. Förbättrad hårväxtkvalitet: Genom att öka blodcirkulationen kan microneedling förbättra näringsintaget till hårsäckarna och därigenom förbättra kvaliteten på det befintliga håret.

  3. Ökad absorption av hårvårdsprodukter: De små kanalerna som skapas av microneedling kan också öka absorptionen av hårvårdsprodukter som appliceras på hårbotten, vilket kan förbättra effektiviteten av dessa produkter.

Det är dock viktigt att notera att microneedling på huvudet bör utföras av en erfaren och kvalificerad professionell för att minimera risken för eventuella komplikationer. Dessutom kan flera behandlingar krävas för att uppnå önskade resultat, och individuella resultat kan variera.

Innan du väljer att genomgå microneedling-behandling på huvudet är det viktigt att konsultera med en läkare eller en hudvårdsspecialist för att diskutera dina behov och förväntningar samt för att bedöma om behandlingen är lämplig för dig.